Home » Fotografie
 

Fotografie pentru copii si adolescenti

Dincolo de tehnica de a crea imagini sub influenta luminii, fotografia este mult mai mult: o unealta a expresivitatii, o modalitate de a-ti exprima ideile, trairile sau de a inregistra cursul istoric al lucrurilor. Indiferent de motivatia fiecaruia dintre noi de a fotografia, aparatul foto aduce cu sine atat o anumita rigurozitate, cat mai ales cai infinite de exprimare artistica.

          Cursul de introducere in fotografie pentru copii si adolescenti vizeaza crearea unei baze de tehnica fotografica, astfel incat cursantii sa aiba uneltele necesare descoperirii lumii imaginilor care sa le puna in evidenta personalitatea, interesele, viziunea lor asupra lucrurilor ce ii inconjoara.


          Notiunile teoretice vor fi alternate cu cele practice, cursantii vor interactiona si isi vor exprima ideile intr-un mediu deschis, astfel incat fiecare sa inteleaga ce ii determina sa fotografieze, ce ii motiveaza in alegerea subiectelor si ce efect pot avea imaginile pe care ei le creeaza.


          Cursul le va da de asemenea posibilitatea de a pune cat mai des in aplicare notiunile invatate, intrucat vor trebui sa isi creeze un portofoliu de-a lungul intregului modul. Cursantii vor beneficia oricand de suport si feedback pentru orice imagine creata in timpul celor 4 luni ale modulului, chiar daca nu are legatura directa cu temele pe care le vor primi dupa fiecare sedinta. Pentru aceasta, este necesar ca cei inscrisi sa aiba un aparat de fotografiat digital, indiferent de model sau performante tehnice.


    Organizarea cursului de introducere in fotografie pentru copii


         Grupe: 8-11 ani, 12-15 ani si 16-18 ani

         Frecventa: o data pe saptamana, in fiecare miercuri, in intervalul orar 19:00 – 20:30. Exista si posibilitatea alcatuirii unei grupe cu program in alta parte a zilei (in cursul diminetii sau dupa-amiaza), in functie de preferintele grupei.
         Durata modulului: 3 luni
         Grupe de maxim 15 cursanti

             Lector: Cristina Voinea fotograf ICS Photo (www.icsphoto.ro)


         Tarif: 200 lei/luna – 4 sedinte