Home » Balet » Dans modern si de societate
 

Dans modern si de societate

     Cursurile de dans modern si de societate sunt o excelenta metoda de antrenament fizic si de petrecere mai mult decat agreabila a timpului liber, oferind in acelasi timp abilitati de miscare spectaculoase, evidente mai ales cu ocazia unui eveniment social.

 
     Ora de curs va cuprinde elemente de incalzire, insemnand incalzire musculara, incalzire a articulatiilor, exercitii de coordonare si de amplasare, dupa care vom lucra anumite structuri coregrafice pe care le vom incadra pe muzica.


     Mata Hari vedea dansul ca pe „un poem in care fiecare miscare este un cuvant”. Dansul modern apare abia la incepul secolului XX ca o reactie impotriva baletului traditional, mai precis impotriva canoanelor impuse de genul clasic, si se bazeaza mai mult pe libertatea de miscare si de constientizare a diferitelor parti corporale.


     Cel de societate, pe de alta parte, este o forma alternativa de socializare, alcatuita din doua categorii, diferite ca structura si tempo : stilurile de salon (vals lent, vals vienez si tango clasic) si cele latino (rumba, samba, cha-cha, salsa). La cerere, putem aborda si alte stiluri precum: cel de caracter (spaniol, rusesc, polka, mazurca, tarantela) sau medieval (menuet, gavota, couranta, rigaudo etc), obiectivul principal fiind reusita si placerea cursantilor de a asimila cat mai bine atat notiunile teoretice de baza cat si pasii cei mai importanti fiecarui gen in parte.


Organizare cursuri stiluri modern si de societate:

-     Numar de cursanti in grupa: 10*

-    Frecventa: de doua ori pe saptamana, in intervalul orar 17:30-19:30, de luni pana vineri (orele si datele exacte se vor comunica in ziua inscrierii, in functie de preferintele grupei).

 

-    Tarif: 120 lei / luna - 8 sedinte


* la cerere sustinem si ore individuale sau in cuplu (dans pentru nunta, competitii etc.).