Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/studioga/public_html/system/codeigniter/Common.php on line 123

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/studioga/public_html/system/codeigniter/Common.php on line 129

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/studioga/public_html/system/libraries/Loader.php on line 248

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/studioga/public_html/system/database/DB.php on line 133
Actorie
 
 
Home » Actorie
 

Actorie

Olga Delia Mateescu, pentru Studio Galapagos: „Masina timpului s-a inventat demult: teatrul. Prin actorie se imbogateste si se dezvolta o identitate in care copilul si adultul castiga posibilitati de exprimare, definindu-se reciproc. Copilul creste armonios, iar adultul nu-si pierde prospetimea initiala a convingerii”.

Folosirea imaginatiei si a creativitatii, iesirea din cotidianul care ne inconjoara, sunt elemente indispensabile atat adultilor cat si copiilor, chiar daca ele se realizeaza in moduri diferite, in functie de varsta, preocupari, educatie etc. Prin jocurile de tip teatral copilul iese din „carapacea” pe care e normal sa o aiba in afara spatiului protejat al familiei si al caminului. El isi imbogateste universul interior si capata curajul de a-si arata adevarata personalitate, invata sa exploreze lumea exterioara cu incredere in propriile forte, asumandu-si curiozitatea fata de tot ce ne inconjoara, specifica varstei. Cursurile de actorie ii vor ajuta pe copii si tineri sa elimine o buna parte din frustrarile ascunse si din diferitele complexe pe care societatea ni le imprima, precum si sa invete sa judece corect si sa evite ideile preconcepute care atat de des ne imping spre a „pune etichete” in loc sa incercam sa intelegem lumea asa cum este ea. In acelasi timp, participantii isi vor forma un solid sistem de valori, care ii va ajuta pe parcursul intregii vieti atat sa se protejeze in situatiile nefavorabile, cat si sa progreseze, deopotriva din punct de vedere profesional si social, pentru a deveni un adult de succes.

Ca adult, exercitiile de tip teatral sunt fundamentale pentru o cunoastere mai sincera si mai in profunzime a propriei personalitati, pentru a-i putea apoi evalua cu mai multa claritate, in mod mai just, pe cei din jur. Aceasta este, de altfel, si prima conditie a „succesului” pe plan socio-profesional: o auto-evaluare cinstita, situarea corecta in raport cu celalalt, descoperirea dezavantajelor ce ne marcheaza, dar si a atuurilor unice pe care le avem in fata celorlalti.

In plus, adultul invata prin actorie sa descifreze nu doar textul unei informatii, ci si (foarte important) subtextul, partea „nevazuta” a unei situatii, dar care are atatea consecinte in viata cotidiana… Informatia pe care o cautam este cel mai adesea impersonala, si de aceea are o putere limitata. Daca tinem, insa, cont ca traim intr-o societate, compusa asadar din indivizi, din personalitati, vom intelege de ce exact aceia care vor putea personaliza o informatie, utilizand-o in acelasi timp cu siguranta si dezinvoltura, vor putea deveni lideri.

 
 
 

Actorie pentru copii

Prin cursul de actorie pentru copii, sub indrumarea atenta a unei echipe de actori cu vasta experienta pedagogica, deschidem larg poarta catre un univers cu totul aparte, cel al inteligentei emotionale, care odata castigat va imbogati intreaga viata afectiva a viitorului adult.

 
 
 
 

Actorie si improvizatie adulti


Cursurile de actorie si improvizatie destinate adultilor vin in sprijinul celor care doresc sa-si consolideze abilitatile de interrelationare si autocunoastere, constituind in acelasi timp un mijloc nonconformist de relaxare si deconectare intr-o viata dominata de termene-limita si de rutina.

 
 
 
 

Pregatire facultatea de teatru

Studio Galapagos lanseaza Scoala de pregatire pentru examenul de admitere la Facultatea de Teatru, sectia Actorie, cu participarea unor prestigiosi profesori universitari.